Sárgarépaleves gyömbérrel, paszternákkal és káposzta zöldjével
- Adrienn Ferenczi
- 2023. nov. 6.
- 1 perc olvasás
Frissítve: 2023. nov. 23.

Adagok: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 25 perc
Nehézségi szint: könnyű
Étel: ebéd-vacsora
Stílus: nyugati
Elkészítés: leves, főzött
Fogyasztási javaslar: tavasz, ősz-tél



Hozzávalók:
- 1/4 teáskanál fekete bors
- 4 db sárgarépa
- 1 kg karalábé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 cm friss gyömbér
- 250 g paszternák
- 1/4 teáskanál só (ásványi só)
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 60 g napraforgómag
- 2 kisebb fej sárga hagyma
Az egészséges recept elkészítés:
1. Vágd fel és pirítsd meg a hagymát napraforgóolajban egy nagy rozsdamentes edényben. Amikor a hagymák elkezdenek pirulni, add hozzá felkockázott fokhagymát és gyömbért. Folytasd a pirítást harminc másodpercig.
2. Vágd fel a sárgarépát, karalábét és paszternákot. Add hozzá a fazékhoz, majd öntsd fel a zöldségeket vízzel. Forrald fel magas hőfokon. Csökkentsd a hőfokot, takard le, és főzd, amíg puha lesz.
3. Eközben pirítsd meg a napraforgómagot kevés olajon. Amikor barnára pirultak, szórd meg sóval és díszítsd vele a levest.
Comments