top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Pirított körte & mazsola

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adagok: 4 főre

Előkészítési idő: 15 perc

Főzési idő: 65 perc

Nehézségi szint: könnyű

Étel: ebéd-vacsora

Stílus: nyugati

Elkészítés: sült

Fogyasztási javaslat: ősz-tél, tavasz


Hozzávalók:

- 1/2 teáskanál fahéj

- 1/2 teáskanál szegfűszeg

- 30 g zabpehely

- 4 db körte

- 60 g mazsola

- 1/2 teáskanál csillagánizs




Az egészésges recept elkészítése:


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Őröljük porrá a fűszereket egy kávédarálóval vagy mozsárban. Hámozzuk meg és vágjuk félbe a körtéket, majd távolítsuk el a magházat. Helyezzük a körtéket egy sütőedénybe. Adjunk hozzá 60 ml vizet. Szórjuk meg a fűszerekkel és a mazsolával. Süssük lefedve egy órán át, vagy amíg a körték puhák nem lesznek. Fedjük fel, szórjuk meg zabpehellyel és opcionálisan dióval. Grill-hatás eléréséhez, süssük 5 percig.

23 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page