Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 15 perc
Étkezés: reggeli
Stílus: ájurvédikus
Elkészítés: pirított, püré, főzött
Ajánlott fogyasztás: ősz-tél
Hozzávalók:
- 3 evőkanál kókuszpehely
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 csésze zabpehely
- 1 teáskanál nyers nádcukor
- 2 csipet só (ásványi só)
- 3 evőkanál szezámmag
- 700 ml víz
Az egészésges recept elkészítés:
1. Forralj fel 350 ml vizet, majd csökkentsd a hőfokot, és adj hozzá olajat és cukrot. Hagyd rotyogni, miközben elkészíted a zabpelyhet.
2. Zúzd össze a zabpelyhet egy kávédarálóban.
3. Szárazon pirítsd meg a szezámmagot és a kókuszpelyhet közepes lángon, amíg elkezdenek barnulni. Ügyelj rá, hogy gyakran keverd meg, mert könnyen megégnek, amint elkezdenek barnulni.
4. Keverd össze a zabpelyhet egy csésze hideg vízzel. Adj hozzá sót. Majd add hozzá a zabpelyhet a forró vízhez. Visszaforralva állandóan keverve főzd, amíg lágy, egyenletes, krémes állagú lesz, és minden vizet felszívott. Tálald pirított kókuszpehellyel és szezámmaggal a tetején.
Comentaris