top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Gombás burgonyapüré


Adagok: 4 fő

Előkészítési idő: 15 perc

Főzési idő: 30 perc

Típus: ebéd-vacsora

Stílus: nyugati

Elkészítés: fŕőzve, püré

Ajánlva: ősz-tél


Hozzávalók:

- 1/2 teáskanál fekete bors

- 250g barna és fehér gomba (csiperkegomba)

- 3 gerezd fokhagyma

- 2 evőkanál ghee (tisztított vaj)

- 6 db burgonya

- 1 teáskanál só (ásványi só)



Az egészésges recept elkészítése:


1. Hámozd meg a burgonyát. Hagyj a burgonyák egy részén héjat, a rusztikus hatás érdekében.

2. Vágd kisebb kockákra, a rövidebb főzési idő érdekében. Helyezd egy lábasba, öntsd fel vízzel, majd forrald fel. Csökkentsd a hőt, és főzd 15-20 percig, vagy amíg a burgonya puha lesz. Ha a késhez ragad a burgonya, még nincs teljesen megfőve. Szűrd le, és tartsd meg 1 csészényi burgonyavizet (hacsak nem tervezed, hogy tejszínt adsz hozzá).


3. Pürésítsd finoman egy burgonyatörővel. Ha túlzottan megdolgozod meg a burgonyát, a keményítő molekulák megtörnek, ami ragadós, gumihoz hasonló végeredményhez vezet.


4. Szeld apróra a gombákat és párold meg a vajban, apróra vágott fokhagymával. Keverd össze a burgonyával, a megmaradt burgonyavízzel és a többi hozzávalóval. Adj hozzá még több vajat és sót ízlés szerint.

82 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page