Burgonya-póréhagyma leves, édesköménnyel és pirospaprika pehellyel
- Adrienn Ferenczi
- 2023. nov. 5.
- 1 perc olvasás
Frissítve: 2023. nov. 23.

Adag: 6 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 45 perc
Nehézségi szint: egyszerű
Étkezés: ebéd-vacsora
Stílus: ájurvédikus
Elkészítési mód: főzés, leves
Fogyasztási javaslat: ősz-tél



Hozzávalók:
- 1 teáskanál fekete bors
- 1 evőkanál édesköménymag
- 4 szál póréhagyma
- 4 egész burgonya
- 2 csipetnyi vörösbors pehely (chili)
- 1/2 teáskanál só (ásványi só)
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 800 ml víz
Az egészséges recept elkészítése:
1. Melegíts fel fél liter vizet magas fokozaton. Közben a burgonyát meghámozzuk és körülbelül 3 cm-es kockákra vágjuk. Adjuk hozzá a vizet és forraljuk fel. Közben a póréhagymát felszeleteljük és apró darabokra vágjuk.
2. Tíz perc forralás után, szűrjük le a burgonyát. Tegyük félre a vizet. Adjunk hozzá 4 dl hideg vizet a burgonyához (a turmixgép számára), majd turmixoljuk össze a burgonyát a póréhagymával együtt. Öntsük vissza a forró folyadékba, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd lassú tűzön pároljuk 20 percig.
3. Forrón tálaljuk, őrölt borssal és egy csipetnyi pirospaprika pehellyel díszítjük.
Ez a recept egy ízletes, melegítő levest eredményez, amely tökéletes választás az őszi és téli időszakban. Az édesköménymag, a póréhagyma és a burgonya összhangban vannak a hozzáadott fűszerekkel, amelyek pikánssá teszik az ételt.
Comments